Carregant...

Fonda Restaurant

Casa Magdalena

Una barreja de

Disseny i tradició

Casa Magdalena

Vine i coneix-nos

Qui som - La historia

Magdalena Graells i Pere Baró van obrir les portes de la Fonda Magdalena l’any 1866 per a donar allotjament a tots els traginers, firaires i marxants d’aquell temps. Encara es conserva, d’aquella època, un càntir (1874) que els cantirers de Verdú els hi van regalar com agraïment al bon tracte que rebien.
El matrimoni no va tenir fills però El 1885 afillen a Ramona Graells i Galseran, nascuda a Balaguer i neboda de la Magdalena. La Ramona Graells va contreure matrimoni amb Esteve Corselles (1888) i fruit d´aquest enllaç naix Antoni Corselles Graells (1906-1971).
Antoni, fill únic, va romandre una llarga temporada a Barcelona com a estudiant. El 1929 es va casar amb Maria Mercè Sandiumenge Cuiner (1908-1989), filla de Cal Sant de Portell. Entre els dos passarien a dirigir la fonda. L’any 1939, després de la guerra civil, la popularitat de la Fonda va anar creixent pel fet d’acollir en els seus salons els Balls de diumenge.
Fills del darrer matrimoni són Montserrat Corselles Sandiumenge (10-02-31) i Josep Maria Corselles 23-08-33. El 1953, la Montserrat se’n va anar aprendre l’ofici a la “Ben Servida” de Barcelona i el 5 de març de 1955 es va casar amb Geroni Domingo Comas, fill de Cal Forner Nou que, en aquells temps, vivia a Barcelona treballant d’escrivent. Geroni, tot un exemple de com s’ha de tractar al client, juntament amb la Montserrat a la cuina, passen a dirigir la Fonda: multitud de festes i bodes (mitja comarca s’ha casat en aquesta Fonda, i el seus fills han fet el bateig i la comunió, i el bateig del néts i les bodes de plata i les bodes d´or...) Aquest matrimoni té dos fills: l’Antonio i la Maria Mercè. Amb el pas del temps, la restauració agafa mes rellevància. Finalment, l´Antoni segueix el negoci i l’any 1980 es va casar amb M Pilar Garcia López qui, actualment, porta la cuina. Juntament amb el seus dos fills i la resta de l’equip són la família que, avui, podreu trobar dins aquesta Fonda centenària.

Serveis

Una cuina que agermana el nou i el vell, com exigeix l’esforç d’una tradició de sis generacions. Una cuina de mercat que té cura del detall i respecta les arrels.

Oferim un menú diari i menú de cap de setmana. Des d’unes amanides, passant per l’escudella o la sopa de peix i de segons: el rodó de vedella amb bolets, els peus de porc o un plat de peix segons mercat i les postres casolans.
Plats senzills sense secrets però ben elaborats.
Una cuina que destaca pels canelons i el rodó de vedella amb bolets on sempre hem intentat respectar al màxim les nostres receptes centenàries. Passant pel passadís que duu als serveis hi ha una gran obertura on podreu veure el seus interiors amb la Pilar i el seu fill, Eduard, al capdavant.

Darrerament, unes reformes han recuperat l’aspecte tradicional dels principis de segle, deixant a la vista la volta catalana i les bigues del menjador de la Fonda Magdalena.
Les parets incorporen la bodega, que acull des vins de la nostra terra fins a vins internacionals. La làmpada de la barra es va realitzar amb el joc de cafè que li van regalar ara fa un 60 anys a la iaia Montserrat...
... una curiositat més que ens apropa la tradició a la modernitat.
Al capdavant del menjador, ho trobareu l’Antonio i, a estones, el seu fill Toni.
Un ambient distens i familiar per gaudir una bona estona.
Un restaurant de tothom que vulgui estar com a casa o, si més no, aquest és el nostre objectiu.

Pots encarregar qualsevol dels nostres plats i venir a recollir-lo al Restaurant. L'encàrreg s'ha de fer amb antelació.

Imatges

L'entorn i les seves festes

Sant Ramon Nonat, situat a l’altiplà de la Segarra, al bell mig de Calaf i Cervera si us atanseu l’eix transversal. Sant Ramon Nonat, La Manresana, Portell, Gospi i Viver formen el municipi.
Rodejats de castells, alzines, roures, camps i tranquil·litat...
Les tardors amb camps llaurats, els hiverns freds i blancs de les boires i gebrades, les primaveres verdes i blanques dels camps i els ametllers i els estius calorosos, secs i grocs, apunt de sega. El color de l’horitzó us confirmarà el mes de l’estació. El poble de Sant Ramon és relativament modern, perquè té el sue orígen en el monestir de mercedaris que es fundà al s. XIII, en el lloc on abans existia una ermita dedicada a Sant Nicolau. Diu la llegenda que el santuari es crea en el lloc on una mula cega que transportava les despulles de Sant Ramon caigué morta després de donar tres tombs. El algunes èpoques, la publicitat afirmava que aquest monestir era “El Escorial de la Segarra”. El 31 d´agost festivitat de Sant Ramon és la Festa major del Poble.
Com a festes importants també podem esmentar la fira de l’ou de Sant Guim de Freixenet, l’Aquelarre de Cervera (últim dissabte d´agost) i la Fira del Teatre de Tàrrega (segon cap de setmana de setembre). Tot i que, al llarg de l’estiu, la rodalia acull cada cap de setmana una festa major.

Contacte

Dimecres tancat per descans setmanal

Truca'ns
+34 973 524 004
Adreça
Carrer Major, 36 - 25215 Sant Ramón
Tots els camps són obligatoris
Obrir el mapa
Tancar el mapa